NEKTARINA BIG TOP

NEKTARINA BIG TOP

Ngjyra :  e verdhë në të kuq

Varietete me pjekje të hershme. Ka një pemë shumë të lulëzuar dhe me prodhim konstant. Frytet janë sferike, të mëdha dhe të kuqe (të ndritshme dhe intensive). Mishi është i verdhë me deje të kuq dhe shumë i fortë, shumë i shijshëm dhe shumë i embel. Frutat arrijnë shpejt një ngjyrë që bie shumë në sy, kështu që është e rekomanduar që të mos mbidhen para kohës së pjekjes. Në kontrast me këtë, vonesa në vjelje bën që të prishet tuli i frutit.

Maturimi : Në Itali rreth datës 8 / 10 Korrik