PRODUKTET

Prodhimet e kompanise BAI

Perimorja

Besa agro invest aktualisht ka ne prodhim 4.5 ha serra, ku prodhohet sipas metodologjise GLOBAL GAP. BAI ka certifikuar produktin e specit, domates dhe trangullit me certifikaten e mesiperme.

Global GaP https://www.globalgap.org/uk_en/ )  eshte sistemi profesional i prodhimit sipas standarteve Europiane, per te nxjerre ne treg produkte te certifikuara dhe me origjine te kontrolluar.

Per sezonin gusht – dhjetor 2018 ka kultivuar keto kultura:

Patellxhan varieteti Nilo me i njohuri ne treg  per rendiment te larte dhe I preferuar nga konsumatoret me njesi perfaqeje prodhueseprej 6000 m2.

Domate per sallate varieteti Viva .Frut mesatar me formeterregullt me shume shije I preferuar per tregun e huaj dhe ate vendas.Ne nje siperfaqe prodhuese prej 8000 m2 dhe me nje rendiment prej 80 ton prodhim te pritshem.

Kastravec varieteti Kalunga me frut 30 cm i preferuar per tregun vendas por sidomos per eksport Ne nje siperfaqe prej 6000 m2 dhe prodhim prej 48 ton.

Kastravec varieteti Paraiso frut mesatar  20-23 cm  ne nje siperfaqe prej 6000 m2 dhe prodhim  48 ton.

Kultura Spec  eshte e disa varieteteve :

Varieteti Vedrana ( per mbushje )  4800 m2 ,

Spec kapi Sarpi 3000 m2

Varieteti Laerta 4000 m2 ,

Varieteti Nemesis (spec I bardhe per eksport) 2000 m2.

Speci Slonovo Uvo ( spec  I kuq )ne siperfaqe 5000 m2 .

Pemtorja

Ne siperfaqen prej 30 ha pemtore kemi prodhim si me poshte :

  • Kajsi 8,5 ha me 4 varietete – Kajsi Medaga; Kajsi Kioto ; Kajsi Primius; Kajsi Mediabell; kumbulla Medoly
  • Dardhe 4 ha me 2 varietete – Dardha Carmen dhe Turandot
  • Kumbulla 4,5 ha me 4 varietete- Kumbulla Black Amber; kumbulla Sorriso di primavera; kumbulla Goccia D’oro; Kumbulla Fortune
  • Pjeshke 2 ha me dy varietete- varieteti Vistarich dhe Spring Belle
  • Nekterine 10 ha me tre varietete- nektarina Ali top; Big top dhe nektarina Earli Bomba

Na kontaktoni :

Adresa : Rruga Vore-Fushe Kruje,Arrameras, perballe Nord Park

Telefoni: +355 56330100 / +355 0689018895

Fax: +355 56330100